امروزه پلنت نیتروژن PSA دارای کاربردهای فراوان در صنعت بوده و در آزمایشگاه ها، صنایع دارویی، بیمارستانی، تزریق پلاستیک، مواد غذایی، نگهداری و انبارکردن خشکبار و انبار کردن میوه و … بوده و به کار گرفتن آن الزامی است و کیفیت را تضمین می نماید و بدون آن امکان بهره برداری و تولید وجود ندارد.
هوای فشرده تولیدی توسط فیلترها و درایر فرآوری شده و با حذف آب، روغن و آب آماده ورود به دستگاه نیتروژن ژنراتور می گردد. دستگاه نیتروژن ساز دارای دو برج یا بستر می باشد که مواد کربن مولکولارسیو در آن ها قرار داده شده است و می تواند به صورت مستمر نیتروژن را تا درجه خلوص بسیار بالا تولید نماید.
پلنت نیتروژن PSA
نیتروژن خروجی از دستگاه میتواند ذخیره گردد و یا در محیط مورد نظر مصرف شود.
کاربردهای استفاده از دستگاه ژنراتور گاز نیتروژن و پلنت نیتروژن PSA :
- صنعت متالورژی
- صنایع شیمیایی
- بسته بندی صنایع غذایی
- صنعت داروسازی
- صنعت فیبر نوری
- صنعت الکترونیک
نیتروژن ساز
تكنولوژي نیتروژن ساز بر اساس پديدة جذب سطحي مولكولهاي گاز تحت فشار در سطوح كاملاً متخلخل كه حاوي مواد جاذب هستند كار ميكند. غربال مولكولي كربن دار كه به (C.M.S) مشهور است. به این ترتیب که به عنوان PSA، هواي فشرده از برج جذب كننده عبور ميكند، اين برج داراي C.M.S است. و در ادامه مولكولهاي اكسيژن، رطوبت و گازهاي زائد ديگر در سطح C.M.S جذب ميشوند و گاز نيتروژن كه توسط C.M.S جذب ميشود از برج بيرون ميآيد و در مخزن فشار شكن جمع ميشود. بعضي از سيستمهاي بخصوص مولد نيتروژن داراي برجهاي قابليت جذب بيشتري هستند و بدين ترتيب قادر هستند گاز نيتروژن را بطور پيوسته توليد كنند.
نیتروژن ساز ها (PSA) و پلنت نیتروژن PSA به طور گسترده در چندين صنعت مورد استفاده قرار ميگيرند.
گاز نيتروژن كه به اين روش نیز توليد ميشود، البته طرحهاي مختلفي از مواد نيتروژن ساخته ميشود که بنابر نياز، كيفيت نيتروژن را تغيير داد. لازم به ذکر است، این روش نیتروژن ساز نسبت به روش نیتروژن مایع مقرون به صرفه نیز میباشد.