آشنایی با طرز کار فیلتر در کمپرسور و انواع آن
روش کار فیتلر
روشهای مختلفی وجود دارد که میتوان با استفاده از آنها ذرات موجود در جریان هوا را حذف کرد. اگر ذرات بزرگتر از منافذ فیلتر باشند، آنگاه این ذرات به طور مکانیکی (غربالگری) جداسازی میشوند. روش غربالگری معمولا برای ذرات بزرگتر از به کار برده میشود. در این روش، با استفاده از مواد مستحکمتری که شامل فیبرهای نازک میباشد، راندمان فیلتر افزایش مییابد. ذرات کوچکتر از با سه مکانیسم فیزیکی در مواد فیبر جمعآوری میشوند: فشردگی اینرسی، نگهداری، نفوذ. فشردگی برای ذرات نسبتا بزرگتر و یا برای گازهایی با سرعت بالا به کار میرود. بر اساس اینرسی بیشتر ذرات سنگین، روش فشردگی از خط جریان تبعیت نمیکند، بلکه به جلو حرکت میکند و با فیبر برخورد میکند. مکانیسم فشردگی اساسا برای ذرات بالای استفاده میشود و با افزایش سایز ذرات اهمیت مییابد. زمانیکه ذرات از خط جریان تبعیت میکنند، اما شعاع ذره از فاصلهی بین خط جریان و محیط فیبر بزرگتر باشد، مکانیسم نگهداری به کار برده میشود.
همچنین بخوانید : کاربرد فیلتر هوا در کمپرسور چیست؟
طرز کار فیتلر :
تهنشینی ذرات زمانی روی میدهد که ذرات بسیار کوچک از خطوط جریان تبعیت نمیکنند اما بر اساس قانون براونی به طور تصادفی در اطراف جریان حرکت میکنند که برای ذرات با سایز کوچکتر و سرعت هوای پایینتر اهمیت مییابند. ظرفیت جداسازی ذرهی یک فیلتر ناشی از ظرفیتهای فرعی ترکیب شده (برای اندازههای ذرات مختلف) میباشد. در واقع، از آنجاکه هیچ فیلتری برای تمامی ابعاد ذرات کارآمد نمیباشد، هر فیلتر در جایگاه معینی قرار میگیرد. حتی اثر سرعت جریان در ظرفیت جداسازی برای ابعاد مختلف ذرات نیز عامل مهمی محسوب نمیشود. بهطور کلی، جداسازی ذرات بین 1 میکرون و 2 میکرون بسیار دشوار میباشد (ذرات با سایز پرنفوذ). همانطور که در بالا به آن اشاره شد، راندمان حاصل از فیلتر فیبری را میتوان به ترکیبی از تمامی مکانیسمهای موجود نسبت داد. بدیهی است که اهمیت هر مکانیسم، سایز ذرات و راندمان کل به سایز ذرات توزیع شده در آئروسل، سرعت هوا و قطر فیبر توزیع در شبکههای فیلتر وابسته میباشد. روغن و آب موجود به شکل آئروسل، همانند ذرات دیگر، میتوانند با استفاده از فیلتر فیبری جداسازی شوند. آئروسلهای مایع درون فیلتر با قطرات بزرگتری که در کف فیلتر بر طبق نیروهای گرانشی تهنشین شدهاند، ادغام میشوند.
همچنین بخوانید : فیلتر سپراتور چیست؟
عملکرد فیلتر در مواجه با روغن :
فیلتر میتواند روغن موجود در آئروسل را به شکل مایع جدا سازد. اگرچه، براساس تراکم اصلی بالا، روغن موجود در شکل مایع از افت فشار بالا و انتقال روغن ناشی میشود. اگر روغن باید به شکل بخار جدا شود، فیلتر میبایست دارای مواد جذبی سطحی مناسب، برای نمونه کربن اکتیو، باشد. تمام روندهای فیلتر کردن منجر به افت فشار، یعنی همان از دست دادن انرژی در سیستم هوای فشرده، میشود. فیلترهای دقیقتر با ساختار مستحکمتر منجر به افت فشار بالا میشود و ممکن است به سرعت مسدود شوند که به تعویض مداوم فیلتر و در نتیجه هزینههای بالای نگهداری نیاز دارد. کیفیت هوا با توجه به میزان ذرات و حضور آب و روغن در ISO 8573-1، استاندارد صنعتی برای خلوص هوا تعریف شده است. به منظور کاهش خطر آلودگی هوا، توصیه میشود که تنها از هوای فشردهی دستهی صفر استفاده نمایید. علاوهبراین، فیلترها میبایست اندازهگیری شوند تا بتوانند جریان اسمی را به طور معمولی مدیریت کنند و همچنین براساس میزان انسداد با ظرفیت بیشتر افت فشار را مدیریت کنند.
همچنین بخوانید : فیلتر روغن و انواع آن
انواع فیلتر در کمپرسور :
پیشنهاد: چنانچه قصد خرید فیلتر در انواع مختلف را دارید با انتخاب اطلس کاسپین، میتوانید بهترین و باکیفیتترین فیلتر مارک اطلس کوپکو و … را تهیه فرمایید. ، فروشگاه اینترنتی ما به آدرس : compressoryar.ir آماده خدمت رسانی به شما عزیزان است.
همچنین اگر در هر یک از مراحل خرید، با مشکل مواجه شدید، میتوانید با شماره های :
33357480 028
09122000264
09122000359
تماس بگیرید تا کارشناسان و متخصصان ما، به تمامی ابهامات و سوالات شما پاسخ دهند.